Προστασία στο παιχνίδι: Η δύναμη ενός αξεσουάρ

Προστασία στο παιχνίδι: Η δύναμη ενός αξεσουάρ

Το τένις θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο δύσκολα αθλήματα παγκοσμίως. Για να το αποδείξουμε, μπορείς να δεις τη σχετική λίστα σύμφωνα με το ESPN, εδώ. Οι αθλητές που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο θεωρούνται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. Ακόμη και η ενδυμασία τους στο γήπεδο είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους. 

Αρκετοί θεατές ωστόσο αναρωτιούνται γιατί οι παίκτες φοράνε καπέλο, ακόμα και ας μην έχει πολύ ήλιο, ή αν είναι βράδυ. Αξίζει να γνωρίζεις ότι το καπέλο ίσως και να δίνει στους αθλητές ένα μικρό πλεονέκτημα. Ας δούμε περισσότερα…

Γιατί φοράνε οι αθλητές καπέλο;

Οι παίκτες κατά βάση χρησιμοποιούν το καπέλο όχι μόνο για να μειώσουν τη λάμψη από τον ήλιο, αλλά και από τα βραδινά φώτα στο γήπεδο. Έντονες λάμψεις επηρεάζουν την ορατότητά τους. O βασικός λόγος που οι αθλητές φοράνε καπέλο, είναι γιατί προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων. Ωστόσο, εκτός από τη βασική τους χρήση, τα καπέλα βοηθούν στον έλεγχο του ιδρώτα. Τα σύγχρονα καπέλα διαθέτουν απορροφητικά υλικά που είναι εξαιρετικά στη διαχείριση του ιδρώτα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Η χρήση καπέλου μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε σένα και την απόδοσή σου. Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να προστατευτείς από αυτά που προαναφέραμε. Ωστόσο, η απόφαση να φορέσεις καπέλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εξαρτάται μόνο από εσένα. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που πιέζονται και δεν νιώθουν άνετα φορώντας το. Άλλωστε, δεν φορούν όλοι οι παίκτες καπέλο όλες τις στιγμές. Αντιθέτως, το χρησιμοποιούν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Η απόφαση κρίνεται συνήθως από τις καιρικές συνθήκες, καθώς και από τη θέση του ήλιου ή των φώτων στο γήπεδο.

Πρέπει και εσύ να φοράς;

Εάν είσαι παίκτης που ταλαιπωρείται πολύ από τον ιδρώτα στο πρόσωπο και στα μάτια, τότε συστήνουμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείς καπέλο. Επίσης, αν παρουσιάζεις ευαισθησία στα μάτια, είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για να φροντίσεις την υγεία σου. Το καπέλο σε προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου, ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. 

Ακόμη, πολλοί παίκτες υποστηρίζουν ότι το καπέλο τους βοηθάει να συγκεντρώνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Η συγκέντρωση προκύπτει για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά, μειώνει το οπτικό σου πεδίο λειτουργώντας σαν “παρωπίδα” εντός του γηπέδου. Έπειτα, είναι ένα επιπρόσθετο αξεσουάρ που μπορείς να ακουμπάς, να διορθώνεις, και γενικότερα να εντάξεις μέσα στη ρουτίνα σου. Οι ρουτίνες που έχεις πριν σερβίρεις, ή πριν απαντήσεις ένα σερβίς, σε βοηθούν να χαλαρώνεις και να μην υπεραναλύεις το παιχνίδι στο μυαλό σου.

Το άγγιγμα του καπέλου σου λοιπόν μπορεί να έχει την ίδια αξία για σένα και το παιχνίδι σου, όπως έχει και μια βαθιά ανάσα. Ωστόσο, όσο ωφέλιμο και να είναι το καπέλο, είναι πιο σημαντικό να νιώθεις άνετα με αυτό για να μη σε επηρεάζει αρνητικά. 

Συνολικά, το καπέλο είναι ένα χρήσιμο και πολλές φορές απαραίτητο αξεσουάρ. Σε μερικές περιπτώσεις, ίσως να σου δώσει και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αν και καθιστά μια ξεκάθαρα προσωπική απόφαση, είναι πολύ πιθανό όλοι κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσουν καπέλο στην καριέρα τους στο τένις ή στο padel. 

Ποια είναι η γνώμη σου για τα καπέλα στο tennis και στο padel; Πες μας στην ομάδα.