Πώς ένα overgrip δίνει το πλεονέκτημα στο παιχνίδι σου

Πώς ένα overgrip δίνει το πλεονέκτημα στο παιχνίδι σου

Πιστεύεις ότι μια “μικρή λεπτομέρεια” μπορεί να κάνει τη διαφορά; Το τένις και το padel είναι και τα δύο αθλήματα πιθανοτήτων. Επομένως, συνήθως εκείν@ που κάνει τα λιγότερα λάθη, κερδίζει. Υποθέτουμε λοιπόν ότι δε θέλεις να αφήσεις τον ιδρώτα στις παλάμες σου να επηρεάσει το παιχνίδι σου.

Για να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες και λάθη, χρησιμοποιείς overgrip στη λαβή της ρακέτας. Χρειάζεται να προσαρμόζεις τη λαβή στις ανάγκες σου για να έχεις την αίσθηση και το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα οφέλη του overgrip και γιατί είναι χρήσιμο για κάθε παίκτη.

Γιατί χρειάζομαι overgrip;

  1. Χειρισμός και έλεγχος: Όπως οι χορδές της ρακέτας του τένις έτσι και το grip, δεν είναι ιδανικό όταν βρίσκεται στην πρωτότυπη βιομηχανική του κατάσταση. Ο κύριος σκοπός του overgrip είναι να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο κρατήματος στη λαβή. Το βελτιωμένο κράτημα επιτρέπει τη διατήρηση σταθερής λαβής και την καλύτερη διαχείριση της ρακέτας, ακόμα και σε έναν μεγάλο πόντο. Εφόσον το κράτημα της ρακέτας είναι βελτιωμένο, αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πιο ακριβή χτυπήματα και μειωμένα λάθη. Το grip συντελεί επίσης στην πιο αβίαστη, αποτελεσματική παραγωγή spin όπου χρειάζεται. 
  2. Απορρόφηση ιδρώτα και προστασία χεριών: Τα overgrips είναι σχεδιασμένα για να απορροφούν τον ιδρώτα και να διατηρούν στεγνή την επιφάνεια των χεριών. Ειδικότερα σε ζεστές ή υγρές ημέρες, το overgrip είναι απαραίτητο ακόμα και για να μη γλιστρήσει η ρακέτα από το χέρι σου. Επίσης, εάν μια ρακέτα δεν είναι σταθερή στο χέρι σου, δημιουργείται τριβή. Με την τριβή ενδέχεται να προκληθούν φουσκάλες στα χέρια, γεγονός που μπορεί να αποφευχθεί με τη σωστή χρήση. 
  3. Οικονομική λύση: Τα overgrips είναι μια αρκετά οικονομική λύση για να διατηρείς τη ρακέτα σου στο καλύτερο επίπεδο (όπως είχαμε δει εδώ). Έτσι, προστατεύεις την επένδυση που έχεις κάνει και επεκτείνεις τη διάρκεια ζωής της ρακέτας σου χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση. 
  4. Εμφάνιση: Εκτός από αθλητικά και λειτουργικά οφέλη, τα overgrips σου επιτρέπουν να προσθέσεις τη δική σου πινελιά στη ρακέτα. Μπορείς να εκφράσεις το προσωπικό σου στυλ και να κάνεις τη ρακέτα σου συνολικά πιο εμφανίσιμη.  

Πώς θα καταλάβω πότε πρέπει να αλλάξω το overgrip στη ρακέτα μου;

Ποιά είναι η ιδανική στιγμή; Όταν αντιληφθείς ότι το overgrip αρχίζει να φθείρεται και παύει να προσφέρει πλέον την κολλώδη ή στεγνή του αίσθηση. Τη στιγμή που χάνει αυτή την ιδιότητα το grip καταλαβαίνεις ότι έχει φτάσει η ώρα να το αντικαταστήσεις. Φυσικά, η ανάγκη για αλλαγή εξαρτάται από εσένα και τη συχνότητα παιχνιδιού. Εάν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παράδειγμα ιδρώνεις υπερβολικά, η αλλαγή του overgrip πρέπει να είναι συχνή ή και καθημερινή. 

Μόνο εσύ γνωρίζεις πραγματικά την αίσθηση που ψάχνεις στη ρακέτα σου. Προσάρμοσε τη λαβή σου ανάλογα ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιό overgrip χρησιμοποιείς; Πες μας στην ομάδα!