Είναι ο Federer ο πιο “απαιτητικός” αντίπαλος όλων των εποχών;

Είναι ο Federer ο πιο “απαιτητικός” αντίπαλος όλων των εποχών;

*Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Dimitrov στο Miami.

Ο Grigor Dimitrov αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις του Miami Open 2024, φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Jannik Sinner. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα, ρωτήθηκε για τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Η απάντησή του; Ο ένας και μοναδικός – Roger Federer.

Δηλώσεις του Dimitrov

“Για εμένα, ο πιο απαιτητικός παίκτης που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στην κορυφή της φόρμας του ήταν ο Ρότζερ”, δήλωσε ο Dimitrov. “Ε εννοώ, είναι απλά ξεκαρδιστικό. Θυμάμαι κάποιες φορές ακόμη και στο Wimbledon. Μια φορά συγκεκριμένα, απλά ήθελα να σκάψω μια τρύπα και να εξαφανιστώ. Και δεν έχω νιώσει ακόμα έτσι απέναντι σε κανέναν άλλο.”

Δες εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Dimitrov: 

Τα λόγια του Dimitrov δεν αποτελούν έκπληξη για τους απανταχού θαυμαστές του τένις. Ο Federer, κατέχει 20 τίτλους Grand Slam και κομψό στυλ παιχνιδιού. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες όλων των εποχών. Η κυριαρχία του στο άθλημα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 ήταν σχεδόν αδιαμφισβήτητη. Κατακτούσε τίτλο μετά από τίτλο με μια φαινομενική ευκολία που έκανε τους αντιπάλους του να νιώθουν απογοήτευση.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον Federer τόσο “τρομακτικό”;

O συνδυασμός πολλών παραγόντων τον καθιστά δύσκολο αντίπαλο. Το σερβίς του ήταν ακριβές και δύσκολο να σπάσει, ενώ τα χτυπήματα του είχαν μεγάλη ποικιλία και ήταν δύσκολα προβλέψιμα. Ακόμα και το one handed backhand του θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην ιστορία του τένις. Εκτός από τα τεχνικά του προσόντα, ο Federer είχε μια νοοτροπία νικητή και ένα παιχνίδι που έκανε τους αντιπάλους του να αισθάνονται σαν “πιόνια” στο γήπεδο.

Κορυφαίοι παίκτες στο παρελθόν έχουν στηρίξει αυτή την άποψη του Dimitrov. Ο Mardy Fish το αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του στο Netflix. Ο Juan Del Potro δήλωσε μετά την ήττα του στο Roland Garros του 2009, ότι ο Federer τον δυσκόλεψε και τον έκανε να νιώθει περίεργα στο γήπεδο. Στο βιβλίο του, ο Andre Agassi έγραψε ότι ο Ρότζερ “δεν τον άφηνε πουθενά να κρυφτεί” και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα ένα συγκεκριμένο μοτίβο εναντίον του. 

Η επίδραση που άφησε στο άθλημα ο Roger Federer είναι αδιαμφισβήτητη. Τα λόγια του Dimitrov είναι μια ακόμη υπενθύμιση της τρομακτικής κυριαρχίας που κάποτε ασκούσε ο Ελβετός Maestro στα γήπεδα.

buy sell play racket gr brand motto

Συμφωνείς με τα λεγόμενα του Dimitrov; Πες μας στην ομάδα!