Τι ρακέτα padel να πάρω;

Τι ρακέτα padel να πάρω;

Όπως σε όλα τα αθλήματα ρακέτας, έτσι και η σωστή ρακέτα padel μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι. Για αρχάριους παίκτες, η επιλογή ρακέτας είναι χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία.  

Σήμερα με κάποια tips, θα σε βοηθήσουμε να βρεις την ιδανική ρακέτα ώστε να νιώθεις άνετα για να εξελίξεις το παιχνίδι σου.

Για σένα που ξεκινάς από το μηδέν

Είσαι καινούργιος/α στον κόσμο του padel και των ρακετών γενικότερα; Κανένα πρόβλημα! Ο βασικός στόχος είναι να απολαύσεις το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή, δίχως η ρακέτα σου να γίνει εμπόδιο.

Ενδεχομένως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις το παιχνίδι από την αρχή, είναι με μια στρογγυλή, ισορροπημένη ρακέτα φτιαγμένη από fiberglass. Το βάρος να είναι περίπου στα 360 γραμμάρια, ωστόσο για γυναίκες και παιδιά προτείνεται να είναι λιγότερο. Το στρογγυλό σχήμα και το fiberglass κάνουν τη ρακέτα πιο άνετη και εύκολη στη διαχείριση, απορροφώντας τους κραδασμούς και χαρίζοντάς σου περισσότερο έλεγχο. Εξάλλου, στην αρχή, η ακρίβεια και η τεχνική είναι πιο σημαντικά από τη δύναμη!

Οι περισσότερες μάρκες διαθέτουν ειδικές σειρές για αρχάριους, συνήθως κατασκευασμένες από fiberglass και σε στρογγυλό σχήμα. Αυτές οι ρακέτες κοστίζουν κυρίως κάτω από 80 ευρώ και είναι ιδανικές για να ξεκινήσεις. 

Επομένως, αν βρεις μια στρογγυλή ρακέτα κάτω των 80 ευρώ, πιθανότατα να είναι κατάλληλη για αρχάριους.

Ρακέτα padel για σένα που έχεις ήδη εμπειρία σε άλλα αθλήματα ρακέτας

Έχεις παίξει τένις, badminton, beach tennis, squash ή κάποιο άλλο ρακετο-άθλημα και τώρα θέλεις να δοκιμάσεις το padel; Μπορείς να ξεκινήσεις με μια πιο προχωρημένη ρακέτα σε αντίθεση με αυτή των τελείως αρχαρίων.

Οι ρακέτες με βασικό υλικό το fiberglass τείνουν να χάνουν την απόδοσή τους στα δυνατά χτυπήματα. Έτσι, μια μέσης σκληρότητας ρακέτα με ένα συνδυασμό από carbon fiber και fiberglass, θα είναι για σένα η καλύτερη επιλογή. Επίσης, προτίμησε μια ρακέτα με χαμηλότερη ισορροπία, καθώς θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο εύκολα στην τεχνική του padel. Εκτός από την εύκολη προσαρμογή σου, η χαμηλή ισορροπία δίνει και περισσότερη δύναμη στα χτυπήματά σου. 

Συνεπώς, στόχευσε σε μια ρακέτα βάρους 360-370 γραμμαρίων, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αναζήτησε αυτές που χαρακτηρίζονται ως μέσης σκληρότητας (EVA ή carbon fiber). 

Τώρα είσαι έτοιμος/η! Με τη σωστή ρακέτα padel στο χέρι και με λίγη εξάσκηση, η επιτυχία είναι δεδομένη. Αν θες να μάθεις περισσότερα για ρακέτες padel, μπορείς να διαβάσεις τον σχετικό οδηγό εδώ.

Δυσκολεύεσαι να επιλέξεις την κατάλληλη ρακέτα για σένα; Γράψε στην ομάδα μας στο Facebook για να σε βοηθήσει η κοινότητα να επιλέξεις την κατάλληλη.