Η πρόοδος του tennis στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής και αδιαμφισβήτητη. Ταυτόχρονα, η αύξηση των τιμών στον απαιτούμενο εξοπλισμό δημιουργεί προκλήσεις για τους ερασιτέχνες αθλητές. Οι αθλητές συνεχώς αναζητούν οικονομικότερες λύσεις για να αποκτήσουν ποιοτικό εξοπλισμό.

Οι ακόλουθες πληροφορίες αναδεικνύουν την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα.

Aς εξετάσουμε μερικές από αυτές:

1.  Αύξηση του αριθμού των παικτών. Σύμφωνα με τον απολογισμό της Tennis Europe στο τέλος του 2022, ο αριθμός των παικτών του τένις έχει αυξηθεί κατά 140% από το 2018 και ανέρχεται πλέον στους 280.000 παίκτες. Αντίστοιχα, πολλά αθλητικά κέντρα και ακαδημίες παρέχουν εκπαίδευση και προπόνηση για όλες τις ηλικίες, στοχεύοντας στη συνεχή εξέλιξη του αθλήματος. Ενδεικτικά, ο αριθμός των γηπέδων tennis είναι κατά 90% μεγαλύτερος από το 2018, και ανέρχεται στα 2.520 γήπεδα πανελλαδικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη, εκπαίδευση, και προώθηση του αθλήματος είναι οι προπονητές. Ο αριθμός των προπονητών ανέρχεται στους 2.210 σημειώνοντας αύξηση 22% από τα προηγούμενα έτη. 

2. Επιτυχίες αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αθλητές της χώρας μας έχουν καταφέρει να διακριθούν στο διεθνή χώρο, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους  Έλληνες. Επίσης, προωθούν το υψηλό αθλητικό επίπεδο της χώρας παγκοσμίως, το οποίο πλέον λαμβάνει μεγάλη αναγνώριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαμε 27 αθλητές και αθλήτριες με παγκόσμια βαθμολογία. Δύο από αυτούς βρίσκονται σταθερά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάστασης τα τελευταία χρόνια. Οι αποτελεσματικές επιδόσεις αυτών των αθλητών έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού και συμβάλλουν στη διάδοση και προώθηση του αθλήματος. 

3. Ανάπτυξη υποδομών και τουρνουά. Έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση των τενιστικών υποδομών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα τουρνουά που διοργανώνονται τακτικά προσελκύουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίκτες, καθώς και θεατές που τα παρακολουθούν. Μόνο το 2022, πραγματοποιήθηκαν 42 διεθνή τουρνουά στη χώρα μας. Ίσως το αποκορύφωμα αυτής της προόδου ήταν το τουρνουά Εθνικών ομάδων ανδρών του Davis Cup το 2023 στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο. Η διοργάνωση εξελίχθηκε σε μια μοναδική γιορτή του αθλήματος με μεγάλη συμμετοχή κοινού. 

Εξοπλισμός για το τένις

Η διαρκής ανάπτυξη και συμμετοχή στα αθλήματα ρακέτας, ειδικότερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μπορεί να επηρεαστεί από την αύξηση των τιμών του απαιτούμενου εξοπλισμού. Αναλύσαμε την εξέλιξη των τιμών σε συγκεκριμένες μάρκες και μοντέλα ρακετών tennis και διαπιστώσαμε μια μέση αύξηση της τάξης του 33% από το 2018. 

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι οι ερασιτέχνες αθλητές που αγαπούν το άθλημα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποκτήσουν ποιοτικό εξοπλισμό σε προσιτές τιμές. Οι προσιτές τιμές θα επιτρέψουν την ανανέωση του εξοπλισμού πιο τακτικά. Η συχνή ανανέωση εξοπλισμού συμβάλλει στη σταθερή βελτίωση των ικανοτήτων και την ψυχολογική ώθηση των αθλητών. Σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε το Φεβρουάριο του 2023, στην οποία συμμετείχαν 150 ερασιτέχνες τενίστες, προέκυψε ότι το 88% από αυτούς είχε αγοράσει ή ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Ο κύριος λόγος που προτιμούν την αγορά μεταχειρισμένων είναι η απόκτηση ποιοτικού εξοπλισμού σε χαμηλότερη τιμή. 

Αβίαστα καταλαβαίνουμε ότι η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού καθιστά μια προσιτή επιλογή που παρέχει ικανοποιητική ποιότητα σε μειωμένες τιμές. Παρέχοντας προσιτές λύσεις ενισχύεται η συμμετοχή, που με τη σειρά της συντελεί στην ανάπτυξη του αθλήματος και της κοινότητας. Η συχνή ανανέωση του εξοπλισμού συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των ικανοτήτων και ενθαρρύνει τους αθλητές να επιδιώκουν την αρτιότητα στο άθλημά τους.

Εάν ενδιαφέρεσαι να πουλήσεις ή να αγοράσεις εξοπλισμό, μπες στην ομάδα! 🙂