Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 1

Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 1

Το tennis και το padel ίσως είναι δύο από τα πιο ακριβά αθλήματα, καθώς απαιτείται αρκετός εξοπλισμός για να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Παπούτσια, μπαλάκια, ρακέτα, και ρούχα, είναι τα απολύτως απαραίτητα που κάποιος χρειάζεται για να μπορέσει να παίξει.

Στις μέρες μας, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα για το χόμπι σου είναι αγοράζοντας μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Ωστόσο, η επιλογή της ιδανικής ρακέτας είναι αρκετά δύσκολη δουλειά για κάποιον που δεν έχει αρκετή εμπειρία σε αυτό. Επομένως, σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τα συν και τα πλην της αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας. Στο τέλος, μερικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το παιχνίδι, αλλά και για το πορτοφόλι σου.

Τα θετικά της αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας 

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη της εν λόγου αγοράς:

  • Εάν το budget σου είναι περιορισμένο, είναι μια ιδανική ευκαιρία να γλιτώσεις χρήματα. Ανανεώνεσαι παικτικά και πνευματικά, σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
  • Σου επιτρέπει να παίζεις με παλαιότερα μοντέλα που δεν είναι πλέον στην αγορά. Όσο σύγχρονο και να είναι ένα μοντέλο, συχνά μας αρέσει το παλιό, το γνώριμο. Αυτό συμβαίνει καθώς έχουμε συνηθίσει μια ρακέτα και ταιριάζει με το παιχνίδι μας. Συνήθως τα προϊόντα ανανεώνονται κάθε 12-18 μήνες, ώστε να είναι τεχνολογικά ενημερωμένα και για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Όμως αρκετά συχνά, η αλλαγή ενός μοντέλου περιλαμβάνει απλά την αισθητική ανανέωση μιας ρακέτας, όπως μια νέα βαφή ή λαβή. Επομένως, πρακτικά χρήσιμες αλλαγές δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχουν στα νέα μοντέλα. 
  • Μια ελαφρώς μεταχειρισμένη ρακέτα μπορεί να σου δώσει την ίδια αίσθηση και απόδοση που θα σου έδινε μια καινούργια.

Τα αρνητικά της αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας 

  • Αν αγοράζεις διαδικτυακά, ίσως είναι δύσκολο να διακρίνεις ραγίσματα ή άλλα προβλήματα που καθιστούν το frame της ρακέτας λιγότερο αποδοτικό στο παιχνίδι. Θα σε ωφελήσει να ρωτάς για επιπλέον φωτογραφίες ή βίντεο από τον πωλητή, σε περίπτωση που θες να προχωρήσεις σε online αγορά.
  • Συχνά, οι μεταχειρισμένες ρακέτες tennis ή padel έχουν σημάδια και σημεία όπου το χρώμα έχει φύγει. Τέτοια σημεία ενδέχεται να αλλοιώνουν την αισθητική της ρακέτας και να την κάνουν λιγότερο ελκυστική σε πιθανούς αγοραστές.
  • Η καθορισμένη τιμή πώλησης μιας ρακέτας δεν αντανακλά πάντα την πραγματικότητα. Όπως πάντα στις αγορές σου, να κάνεις μια έρευνα αγοράς πριν αποφασίσεις να αγοράσεις μεταχειρισμένη ρακέτα. Είναι πιθανόν ο πωλητής να έχει υπερεκτιμήσει το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώσου για την τιμή του προϊόντος στην αγορά, και επικοινώνησε με τον πωλητή για τυχόν μειώσεις.

Πότε μπορείς να σιγουρευτείς ότι έχεις κάνει καλή αγορά για μεταχειρισμένη ρακέτα tennis; Στο επόμενο άρθρο θα απαντήσουμε σε ακριβώς αυτό το ερώτημα. Μείνε συντονισμένος/η για να μη χάσεις το δεύτερο μέρος του οδηγού.

Μπες και εσύ στο παιχνίδι και στην ομάδα μας στο Facebook!