Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 2

Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 2

Οι καιροί που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολοι. Επομένως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να σπαταλάμε τα χρήματα μας. Υπάρχουν πιο οικονομικοί τρόποι για να συνεχίζεις να κάνεις το χόμπι που αγαπάς. Σε συνέχεια του προηγούμενου μέρους, θα δούμε τι να προσέξεις κατά τη διάρκεια εξερεύνησης για τις επόμενες μεταχειρισμένες ρακέτες τέννις ή padel σου. 

Στην περίπτωση του tennis και του padel, η αγορά μεταχειρισμένης ρακέτας σε προστατεύει διπλά. Εξασφαλίζει τη συνέχεια της ενασχόλησης με το χόμπι σου, αλλά και σε βοηθάει να εξοικονομήσεις χρήματα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν..

Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις μεταχειρισμένη ρακέτα

1. Πόσο έχει χρησιμοποιηθεί. Γενικά μιλώντας, όσο πιο παλιά είναι η ρακέτα, τόσο πιο πιθανό είναι να έχεις και περισσότερα ‘προβλήματα’ με αυτήν. Ανάλογα με τη χρήση της, προτείνεται να μην αγοράζεις μια ρακέτα τένις που έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 5 χρόνια. Αντίστοιχα, δεν αξίζει να πληρώσεις για μια μεταχειρισμένη ρακέτα padel που έχει χρησιμοποιηθεί για παραπάνω από 2 χρόνια. 

2. Αν έχει χάσει το χρώμα της. Συχνά θα διακρίνεις σημεία που μια μεταχειρισμένη ρακέτα έχει χάσει το χρώμα της. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητά της. 

3. Κατεστραμμένο πλαστικό κεφαλής. Η κατάσταση του πλαστικού που υπάρχει στην κορυφή της ρακέτας, είναι μια καλή ένδειξη της καλής ή κακής χρήσης της στο παρελθόν. Εάν και μπορείς να το αντικαταστήσεις, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις την αγορά ρακέτας όπου το πλαστικό είναι κατεστραμμένο.

4. Ρωγμές στο frame. Ίσως το πιο σημαντικό στη διαδικασία της επιλογής. Πριν αγοράσεις μια ρακέτα, χρειάζεται να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κανένα ράγισμα στο frame, ειδάλλως δε θα είναι αποδοτική. Εάν πραγματοποιείς τις αγορές σου διαδικτυακά, μπορείς μέσω των φωτογραφιών ή της περιγραφής να εντοπίσεις τέτοια προβλήματα. Επίσης, αν παρατηρήσεις κάτι το οποίο δεν περιγράφεται, μπορείς φυσικά να επικοινωνήσεις με τον/την πωλητή πριν προβείς σε αγορά.

5. Χαλασμένα grommets. Τα grommets είναι τα πλαστικά κομμάτια στις τρύπες των χορδών που εμποδίζουν την τριβή της χορδής με το frame (σκελετό) στις ρακέτες τέννις. Το βασικό που πρέπει να ελέγξεις είναι ότι βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα grommets μπορούν να αντικατασταθούν αρκετά εύκολα, επομένως δεν χρειάζεται να σε αγχώσει και να σε αποτρέψει από αγορά.

6. Χαλασμένο καπάκι στη λαβή. Πρόσεξε σε τι κατάσταση βρίσκεται το καπάκι στο κάτω μέρος της λαβής σου. Γίνεται καθαρά για αισθητικούς λόγους, καθώς δεν κάνει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι σου. 

Δες όλες τις αγγελίες εδώ.

Πόσο να πληρώσεις;

Αν και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες… Σε γενικές γραμμές, η τελική τιμή του προϊόντος εάν είναι “σχεδόν καινούργιο”, χρειάζεται να είναι τουλάχιστον 20% κάτω από αυτήν της λιανικής. Εάν το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί, μια 45-50% μείωση σε σχέση με την τιμή λιανικής, είναι ένδειξη μια καλής προσφοράς. Είναι σημαντικό να παρακολουθείς τις ισχύουσες τιμές στην αγορά πριν κάνεις μια αγορά. Με τη συχνή έρευνα μπορείς να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει μια σωστή επιλογή.

Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την τιμή στις ρακέτες τέννις. Ενδεικτικά, η κατάσταση, η ημερομηνία αρχικής αγοράς, και η γενικότερη χρήση της ρακέτας είναι κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες.

Εσύ τι προσέχεις πριν αγοράσεις μεταχειρισμένες ρακέτες τέννις ή padel; Πες μας στην ομάδα μας στο Facebook!