Κέρδισε μοναδικά δώρα τένις! Μπες στην κλήρωση Κέρδισε μοναδικά δώρα τένις! Μπες στην κλήρωση

Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 2

Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένης ρακέτας – Μέρος 2

Στους καιρούς που διανύουμε, η σωστή διαχείριση των οικονομικών μας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου χόμπι. Η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού, όπως ρακέτες τένις ή padel, αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για να συνεχίσεις να παίζεις, χωρίς να ξεφεύγεις από το budget.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος του οδηγού μας, θα αναλύσουμε τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις πριν προχωρήσεις στην αγορά μιας μεταχειρισμένης ρακέτας, ώστε να κάνεις μια επιλογή που συνδυάζει ποιότητα και οικονομία.

Η αγορά μεταχειρισμένης ρακέτας σου προσφέρει διπλό όφελος: διατηρείς την επαφή με το αγαπημένο σου άθλημα και ταυτόχρονα εξοικονομείς χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Τι να προσέξεις πριν την αγορά μεταχειρισμένης ρακέτας

1. Χρόνο και ένταση χρήσης. Γενικά μιλώντας, όσο πιο παλιά είναι η ρακέτα, τόσο πιο πιθανό είναι να έχεις και περισσότερα ‘προβλήματα’ με αυτήν. Ανάλογα με τη χρήση της, προτείνεται να μην αγοράζεις μια ρακέτα τένις που έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 5 χρόνια. Αντίστοιχα, δεν αξίζει να πληρώσεις για μια μεταχειρισμένη ρακέτα padel που έχει χρησιμοποιηθεί για παραπάνω από 2 χρόνια. 

2. Αλλοιώσεις στο χρώμα. Η απώλεια χρώματος είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά σε ρακέτες που έχουν εκτεθεί στον ήλιο ή έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά. Αν και πρόκειται κυρίως για αισθητικό θέμα, έλεγξε αν συνοδεύεται από βαθύτερες φθορές στο υλικό.

3. Φθορές στο πλαστικό της κεφαλής (bumper). Το bumper προστατεύει την κεφαλή της ρακέτας από χτυπήματα. Αν είναι σημαντικά φθαρμένο ή σπασμένο, είναι ένδειξη κακής χρήσης. Η αντικατάστασή του είναι δυνατή, αλλά προτίμησε ρακέτες σε καλύτερη αρχική κατάσταση.

4. Ρωγμές στο σκελετό (frame). Ίσως το πιο σημαντικό στη διαδικασία της επιλογής. Μια ρωγμή στο frame μπορεί να επηρεάσει δραστικά την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της ρακέτας. Ζήτησε καθαρές φωτογραφίες από τον πωλητή και μην διστάσεις να ρωτήσεις για λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται στη περιγραφή.

5. Κατάσταση των grommets. Τα grommets είναι τα μικρά πλαστικά σωληνάκια που προστατεύουν τις χορδές από το σκελετό. Αν και αντικαθίστανται εύκολα, είναι καλό να βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση.

6. Καπάκι λαβής (butt cap). Το κάτω μέρος της λαβής συνήθως έχει ένα καπάκι με το λογότυπο της εταιρείας. Η φθορά του δεν επηρεάζει το παιχνίδι, αλλά ενδέχεται να δείχνει τη γενική φθορά της ρακέτας.

Ψάχνεις για ρακέτες τέννις; Δες όλες τις αγγελίες εδώ.

Πόσο πρέπει να πληρώσεις;

Η τιμολόγηση μιας μεταχειρισμένης ρακέτας εξαρτάται από την κατάστασή της, τη μάρκα, και το μοντέλο. Ένας γενικός οδηγός:

– Σχεδόν καινούργια ρακέτα: περίπου 20% κάτω από τη λιανική.

– Ρακέτα με εμφανή χρήση: 45-50% κάτω από την αρχική τιμή θεωρείται μια καλή ευκαιρία.

Συμβουλή: Κάνε συστηματική έρευνα αγοράς για να έχεις εικόνα των τιμών και να μπορείς να αναγνωρίσεις πραγματικές προσφορές. Μην ξεχνάς πως παράγοντες όπως το έτος κυκλοφορίας, η γενική φθορά, αλλά και η δημοφιλία του μοντέλου παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική τιμή.

Η επιλογή μιας μεταχειρισμένης ρακέτας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική, αρκεί να κάνεις σωστή έρευνα και να ξέρεις τι να προσέξεις. Με τις παραπάνω συμβουλές, θα είσαι έτοιμος/η να κάνεις μια έξυπνη και συμφέρουσα αγορά, συνεχίζοντας έτσι το παιχνίδι!

Εσύ τι προσέχεις πριν αγοράσεις μεταχειρισμένες ρακέτες τένις ή padel; Πες μας στην ομάδα μας στο Facebook! 

Κοινοποίησέ το: