Γίνε μέλος της πιο ζωντανής κοινότητας! Πάτησε εδώ Γίνε μέλος της πιο ζωντανής κοινότητας τένις & padel στην Ελλάδα! Πάτησε εδώ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το Τένις με Αμαξίδιο Γράφει Ιστορία

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Το Τένις με Αμαξίδιο Γράφει Ιστορία

*Παραολυμπιακοί Αγώνες, τένις με αμαξίδιο, Παρίσι 2024. Credit: Daieuxetdailleurs

Παρότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ολοκληρώθηκαν, η πόλη εξακολουθεί να φιλοξενεί αθλητές από όλο τον κόσμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το τένις με αμαξίδιο, ένα άθλημα που έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα και να συναρπάζει το κοινό.

Ο δρόμος προς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι γεμάτος προκλήσεις – σωματικές και ψυχικές. Οι αθλητές αυτοί δεν καλούνται μόνο να ξεπεράσουν τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή τους, αλλά και να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες προπόνησης και ανταγωνισμού. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η αλύγιστη θέλησή τους να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και να κατακτούν τη νίκη.

Αυτό είναι και το πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπως μας τόνισε η Αναστασία Ρεντούλη, υπεύθυνη του τένις με αμαξίδιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF). Το racket.gr συνομίλησε μαζί της γύρω από τις εμπειρίες της στο άθλημα και την εξέλιξή του.

Παραολυμπιακοί Αγώνες – Μια ματιά στην ιστορία 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, το τένις με αμαξίδιο εφευρέθηκε το 1976 και έκανε το ντεμπούτο του στους Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Η ικανότητα των αθλητών να ελέγχουν το αμαξίδιο τους είναι καθοριστική. Τους επιτρέπει να φτάνουν γρήγορα στην μπάλα και να καλύπτουν ολόκληρο το γήπεδο.

Σήμερα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης διοργανώνει περισσότερα από 150 ετήσια τουρνουά, με τα μεγάλα Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) να ενσωματώνουν το τένις με αμαξίδιο στο πρόγραμμα τους. Το άθλημα ακολουθεί τους βασικούς κανόνες του τένις, με τη διαφορά ότι η μπάλα επιτρέπεται να αναπηδήσει δύο φορές πριν το χτύπημα.

Οι αθλητές διαγωνίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την αναπηρία τους. Στην κατηγορία “Quad” αγωνίζονται αθλητές με αναπηρίες στα άνω και κάτω άκρα. Στην κατηγορία “Open” συμμετέχουν αθλητές με αναπηρία στα κάτω άκρα, αλλά με πλήρη λειτουργία των χεριών. Όλοι οι Παραολυμπιακοί αθλητές στο τένις αγωνίζονται με αμαξίδιο.

Μια βουτιά στον κόσμο του τένις με αμαξίδιο

Συνομιλήσαμε με την Αναστασία Ρεντούλη, υπεύθυνη του τένις με αμαξίδιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Η Αναστασία μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες και σκέψεις από την εμπλοκή της στο άθλημα.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ενοποίηση των Ολυμπιακών με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας τη σημασία της δημιουργίας ίδιων και ίσων εμπειριών για όλους τους αθλητές.

Μπορείς να παρακολουθήσεις τα highlights του τελικού, εδώ.

Κλείνοντας, το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών στο τένις ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου με τον τελικό στο μονό ανδρών. Αναλυτικά το πρόγραμμα των Αγώνων μπορείς να το βρεις εδώ

buy sell play racket gr brand motto
Κοινοποίησέ το: